پرسش)
احتراما به استحضار میرساند که اعضای این انجمن سئوالات مکرری در خصوص موارد زیر مطرح مینمایند. خواهشمند است به لحاظ عمومیت موضوع دستور فرمائید پس از بررسی نظر آن دفتر محترم را اعلام دارند.
۱-با توجه به مهلت ده روز مهندسین مشاور برای رسیدگی به صورت وضعیتهای موقت، چکونگی تاثیر تاخیر در رسیدگی را در محاسبه تاخیرات مجاز مشخص فرمایند (تاخیر مازاد بر ده روز تعیین شده در شرایط عمومی پیمان)
۲-با توجه به اینکه عدم انجام به موقع تعهدات مالی توسط کارفرما طبق بند ۹ ماده ۳۰ شرایط عمومی پیمان از موجبات تمدید مجاز میباشد و مبالغ حاصل از تعدیل و مابهالتفاوت نیز جزو این تعهدات است در خصوص لحاظ نمودن تأخیر در پرداخت این مطالبات پیمانکاران در محاسبه تأخیرات راهکار مناسب را ارائه فرمایند.
پاسخ)
بازگشت به نامه شماره ۷۱۷۷۲/۱۰-۱۱۵ مورخ ۱۳۸۵/۰۲/۱۹ به آگاهی میرساند:
بخشنامه شماره ۱۱۰۸۲/۵۴/۵۰۹۰-۱ مورخ ۱۳۶۰/۰۹/۰۲ به همراه بخشنامه شماره ۵۱۸۸/۵۴/۱۳۰۰-۱ مورخ ۱۳۶۱/۰۴/۰۸ برای نحوه محاسبه تاخیرات ناشی از تاخیر در پرداخت صورت وضعیتهای موقت ابلاغ شده است. اگر شرایط عمومی پیمان قدیم ضمیمه قرارداد باشد، طبق توضیح ذیل بند ۶-۱ بخشنامه شماره ۵۰۹۰/۵۴/۱۱۰۸۲-۱ مورخ ۱۳۶۱/۰۴/۰۸ تاریخ پرداخت طبق پیمان در مورد صورت وضعیتهای موقت عبارت است از ده روز بعد از تاریخ تسلیم صورت وضعیت به کارفرما. در صورتی که شرایط عمومی پیمان جدید ضمیمه قرارداد باشد نظر شورای عالی فنی شرح زیر اعلام گردیده است. نظر به تاریخ ابلاغ شرایط عمومی پیمان جدید (موضوع بخشنامه شماره ۱۰۲/۲۱۰۸۸/۵۴/۸۴۲ مورخ ۱۳۷۸/۰۳/۰۳) مفاد آن حاکم بر بخشنامه شماره ۵۴/۵۰۹۰ میباشد. به این معنی که تاریخ پرداخت طبق پیمان مندرج در بند ۶-۱ بخشنامه شماره ۱۱۰۸۲/۵۴/۵۰۹۰-۱ بیست روز بعد از تسلیم صورت وضعیت از طرف پیمانکار خواهد بود. بخشنامه شماره ۱۱۰۸۲/۵۴/۵۰۹۰-۱ مورخ ۱۳۶۰/۰۹/۰۲ مشمول محاسبه تاخیرات ناشی از پرداخت تعدیل و مابهالتفاوت بهای مصالح ابلاغ ننموده است و موضوع رسیدگی به تاخیرات برای تاخیر در پرداخت تعدیل و مابهالتفاوت (موضوع بخشنامه شماره ۵۴/۲۳۲۳۹-۲۳۰۹۵/۵-۱۰۲ مورخ ۱۳۷۲/۱۲/۲۵ ) تابع بند الف-۹ ماده ۳۰ شرایط عمومی پیمان میباشد.